Нещо книжно...

5 причини защо физическите книги са по-добри от електронните

f39cd117d4036206c4d18475557c4621Здравейте! Темата електронна книга или обикновено хартиено копие от край време е доста обсъждана. Предполагам много от вас използват и двете. Самата аз чета на електронен и хартиен вариант, но вътре в себе си знам, че напечатаните копия няма да бъдат изместени. Или ако бъдат, то това време няма да е скоро. Ето  няколко причини, доказващи уникалността им.

  1. Миризмата на мастило. Разбира се, няма как една електронна книга, таблет, телефон или компютър да носи приятното ухание на напечатана хартия. Не знам за вас, но лично на мен този мирис ми носи усещане за нещо реално, нещо, което мога да почувствам с почти всичките си сетива.
  2. Книжна дъга. Няма как да не обърна внимание колко добре  в естетическо отношение изглеждат гръбчетата на множеството книги по рафтовете вкъщи. Независимо дали са подредени по цвят или са разбъркани, наличието на книги винаги внася някаква приятна атмосфера в дома. Колкото повече (цветове), толкова повече (настроение).

3. Независимост от енергия. Едно от най-важните неща, а именно батерията възпрепятства четенето по всяко време. Свърши ли енергията на електронната книга, докато сте навън, реалността напада и ви въвлича в тъмните си обятия. Защото не щеш ли, нямате занимание. Но с хартиения вариант този проблем не може да се появи.

43fa16bf7f24950c722a77d5fde6c79b

4.Тренировка. И под тренировка имам предвид ходенето насам-натам по книжарниците или до куриерските офиси, за да си вземете поръчката. Поредната промоция, която не можете да изпуснете. А когато има промоция, купчината нови книги става огромна и леко тежичка. Но какво по-добро упражнение за ръцете от разнасянето на 6-7 книги…или повече.

5. Оръжие. Ако смятате, че огромните книги са прекалено тежки, за да ги носите със себе си всеки ден, помислете пак дали няма да ви потрябват за нещо друго освен за бягство от реалността. Да бъдем честни-няма по-добро средство за самозащита от една обемна книга. Никога не знаете кога може да ви потрябва, затова се подсигурете преди да излезете навън. 😉KP4ysAk

Всички тези неща не биха били същите с електронните книги. Има още толкова много, но да не прекаляваме засега. А какви са недостатъците ли? Няма такива. 😀 Но има случаи, в които е по-добре да използвате електронните. Вероятно по-късно ще има пост и за това.

Та това е за днес. От мен приятен и книжен ден (или вечер)! 🙂

 

Вашият коментар